Asasinul din Tokio: Razbunarea este al doilea volum al seriei John Rain, serie aparuta in limba romana la Editura Meteor Press. Primul roman al seriei a aparut cu titlul Asasinul din Tokio: Tintele.

In aceasta a doua parte, John Rain primeste o misiune speciala, chiar de la un oficial japonez (seful FBI-ului japonez). Fiind un asasin cu principii morale proprii, John Rain este tentat sa accepte. Ulterior constata ca nu mai are de ales.

La un moment dat reintra in scena si Midori, fosta sa iubita, care nu accepta faptul ca John Rain pur si simplu a murit. Din cauza ei, afla si altii ca el este in viata.

Nu va zic cum se termina totul, insa atat timp cat stiti cate carti ale seriei sunt, va puteti imagina ca temutul si invizibilul asasin John Rain supravietuieste si de aceasta data. Va trebui sa parcurgeti singur aceasta carte pentru a afla cine sunt cei care-l vor mort, ce misiune i se incredintase si, mai ales, cine este misteriosul sau prieten sus-pus al lui John Rain.

Pentru ca nu vreau sa fac niciun fel de spoiler, vreau sa va spun doar 3 lucruri importante la care trebuie sa fiti atenti in aceasta carte.

Desi autorul se lauda ca nu, ar cam trebui sa cititi si prima parte

Vazusem undeva, parca chiar pe blogul autorului, ca aceste carti pot fi citite in orice ordine. Ar fi fost frumos, din pacate nu e adevarat. Daca nu ai citit prima parte, nu stii nimic despre relatia lui John cu Midori. Sa nu mai spun ca principiile lui de baza, cele 3 reguli, sunt bine explicate in prima parte.

In plus, nu se poate vedea evolutia personajului, altfel unul extrem de misto construit. Serios, e pacat de un personaj atat de misto sa nu-i urmarim evolutia.

Avem probleme geopolitice

Nu ca in prima parte nu am avut. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca John Rain apartine de 2 tari, de 2 lumi as putea spune. Este intre 2 luntre, cum ar zice romanul.

Nu va zic ce treaba mai e acum, va spun doar sa fiti atenti la aceste aspecte.

Probleme morale cat cuprinde

Pentru ca acum deja stiti care e faza cu Midori, imi permit sa pun direct intrebarea: daca ati fi in locul ei, l-ati ierta pe asasinul tatalui vostru, chiar daca ulterior asasinul trece de partea voastra si chiar va ajuta? Chiar daca incepeti sa aveti o relatie cu el? Chiar daca tatal vostru oricum nu mai avea mult de trait?

Evident, puteti inlocui tatal vostru cu orice alt om foarte important din viata voastra.

Iertarea este printre cuvintele cheie ale acestei carti. Chiar daca nu singurul.

Per total, Asasinul din Tokio: Razbunarea, al doilea volum al seriei John Rain, mi-a placut mai mult ca primul. Desi deja obisnuit cu personajul, autorul a reusit totusi sa ma surprinda si sa ma faca sa-mi doresc sa citesc si partile urmatoare. O serie la care nu voi renunta asa usor.

Mai jos postez inca o data ordinea cartilor din aceasta serie. Asasinul din Tokio: Razbunarea are titlul in engleza A Lonely Resurrection (in aceasta schema), insa a aparut in trecut si cu titlurile Hard Rain si Blood for(from) Blood.

Barry Eisler Serii in ordine

Asasinul din Tokio: Razbunarea poate fi comandata de pe Librarul.ro.