Viata e frumoasa, DAR merita citita!

Vero Budea: Țara bloggerilor

Se spune că a fost odată ca niciodată un ținut fermecat care se numea Țara bloggerilor.  Acolo toți oamenii iubeau cărțile și le apărau cu prețul vieții lor. Timpul lor liber era folosit să citească, să scrie și să vorbească despre cărți. Ai spune că nu știau să se distreze,dar ei se simțeau norocoși să citească într-un an cât alții în zece. Peisajul pitoresc era un bonus suplimentar pentru inimile sensibile care trăiau doar pentru a trăi cât mai multe aventuri prin acțiunile imaginare la care participau alături de personaje.

Țara aceasta minunată era un paradis . Natura oferea îmbrățișări la fiecare pas și  împodobea chipuri cu zâmbetul cel mai fericit din toate timpurile. În mijlocul țării era un orășel mic, înconjurat de munte, prin care curgea un râu cu apă cristalină și  locuit de oameni simpli și modești.

Atracția acestui orășel era o bibliotecă uriașă , construită în stil habsburgic, întinsă pe cinci nivele. Nu-ți ajungea o viață să citești toate acele bijuterii literare. La primul nivel prindeau viață poveștile și versurile marilor clasici. O moștenire lăsată din generație în generație cu mândrie. S-a auzit peste mări și țări că acești autori sunt români, și atunci toate ținuturile au știut de ce există atâta magie în acest colț parcă uitat de lume. Eminescu, Creangă, Slavici, Caragiale și multe alte nume valoroase se odihnesc pe rafturile prăfuite , pline de frumusețea unei perioade care va trăi pentru totdeauna.

La nivelul al doilea de obicei e înghesuială. Oamenii îndrăgostiți de care sunt oameni educați, stau pe două rânduri să citească autori români contemporani. Aici cititorii  sunt indeciși. Sunt atâtea cărți noi, încât cititorii nu știu pe care să o citească prima. Așa că oamenii aleg câte o carte de pe fiecare raft, din diferite genuri. Greu de ales un nume, dar toți par scriitori buni.

Nu știu care e ordinea dar primii autori pe lângă care cititorii nu pot trece sunt Adrian Stepan ,Adrian Onciu, Adrian Cristescu. Un pas mai în față găsești cărți care te trezesc puțin din visare, atât cât să știi că nu toate ținuturile sunt magice, de aici se aleg des cărțile lui Marius Neguț și Natașa Alina Culea. Pentru acțiune cărțile scrise  de Monica Ramirez, la fantasy Simona Stoica și Daniela Faur.  Sunt așa muți autori contemporani, încât trebuie că oamenii din ținutul magic au nevoie de multă răbdare să-i citească pe toți într-un final. Sigur e o țară magică și minunată în care toată lumea citește. Nu poți ajunge acolo ușor. Trebuie să treci testul suprem și să citești mult să ajungi acolo, dar odată ajuns nu e cale de întoarcere. Dacă vrei să fii doar turist în Țara Bloggerilor, atunci nu poți să vezi magia.

 

Sus pe-un raft stă cocoțată

Încă o carte minunată,

Autorul e român
La cuvinte e stăpân.
El împrăștie magia
Peste toată România
Scrie pentru cititori
Și de carte iubitori.

 Și încălecai pe-o șa și vă spusei povestea așa. Că dacă nu ar fi, nu s-ar povesti.

Emil Calinescu Vero Budea Tara bloggerilor

Articolul Țara bloggerilor a fost scris de Vero Budea – redactor Literatura pe tocuri/creatoare de versuri Dintr-o suflare.

16 Comments

 1. Eva Anca

  Tare frumoasă povestea, Vero!

 2. Vero

  Merci , Eva

 3. Ghenof Arcidalia

  Frumoasa tara!Frumoasa poveste Vero!Felicitari!

  • Vero

   Merci Arci

 4. Ro

  O poveste frumoasă, Vero! Felicitări!

  • Vero

   Mulțumesc, Ro

 5. Ramona

  Frumoasă poveste, ești un om minunat!

  • Vero

   Merci, Ramo ❤

 6. Irina Marin

  Buna
  O poveste minunata! <3
  Felicitari!

  • Vero

   Mulțumesc, Irina draga

 7. Nicol

  Foarte frumoasa poveste! Merge la sufletul celui care se numeste-cititor!

  • Vero

   Merci, Nicol

 8. Marius - AnalogiiAntologii

  Ce univers fruuumos! 🙂 Vero, nu stiu cum te-a convins acest individ nonconformist, care niciun like nu ar da la schimb, sa intri intr-o colaborare cu el, dar mare bine si-a facut blogului. 😀

  • Vero

   Merci ?! Marius, e doar un articol ?

 9. Marius Neguț

  Mulțumesc! 🙂

  • Vero

   Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 CitestE-MI-L

Theme by Anders NorenUp ↑

%d