Viata e frumoasa, DAR merita citita!

Alte doua bloguri literare misto. Despre ce mai scriem pe blogurile literare?

Acum vreo 8 ani, cand m-am apucat serios de blogging, citeam foarte multe bloguri, dar foarte putine carti. Trendul s-a inversat, ca sa ma exprim precum corporatistii, dar asta nu este neaparat un lucru bun. Fiind pe un blog de carte, aici voi semnala doua bloguri literare misto, care mi-au atras atentia. Imi propun sa semnalez mai multe astfel de bloguri in viitorul apropiat si nu doar bloguri literare.

Sa vedem, totusi, cele 2 bloguri de azi:

 

DeLaAdamZicere.RO

 

Recunosc, am descoperit acest blog datorita unor concursuri. Am participat la 2 concursuri consecutive pe pagina lor de Facebook, dar, va zic sincer, ma veti crede sau nu, nu m-am abonat la acest blog strict pentru concurs. De altfel, desi as fi primit o sansa-n plus la concurs, prima oara nici nu am facut-o. Abia a doua oara, dupa ce am rasfoit blogul nitel, am considerat ca merita sa ma abonez la el.

Articolul recomandat de aici este acesta: cele mai bune inceputuri de thrillere. Fara sa va zic inceputurile si ideea, va zic doar atat: dintre toate thrillerele mentionate, am citit doar Simbolul Pierdut de Dan Brown. Acum nu stiu daca asta inseamna ca EU am citit thrillerele gresite ori ca, dimpotriva, autorul blogului mentionat a facut asta.

Despre concursuri si concursisti voi scrie DIN NOU intr-un articol viitor.

 

DuduiaMagda.RO

 

Acest site l-am descoperit datorita unui grup de Facebook. Irelevant care este grupul si cum l-am descoperit. Cert este ca am descoperit articolul intitulat 35 de semne ale dependentei de lectura.

Aici va zic ca am doar vag 3 dintre semne. Ceea ce nu inseamna neaparat ca e de bine.

Adica e de discutat daca dependenta de lectura este sau nu de dorit. Este o chestie SPRE care ar trebui sa tindem sau, dimpotriva, este o chestie de care trebuie musai sa fugim.

In final, o mica discutie, pe care, poate, ar trebui s-o fac mai amplu intr-un articol distinct.

Despre ce mai scriem pe blogurile literare?

 

Dupa cum ati observat, de pe cele 2 bloguri nu am evidentiat o recenzie, un articol despre o carte anume. Nu ca nu mi-ar placea cum scriu autorii celor 2 bloguri. Dimpotriva.

Ideea este, insa, alta: sunt multe bloguri, prea multe, nepermis de multe, care au DOAR recenzii. Doar articole despre carti. Bloguri care au DOAR recomandari. O sa radeti, dar aici imi pun si eu cenusa-n cap, caci si blogul acesta, CitestEmil.RO, face parte din aceasta categorie. Acest articol vrea sa arate ca, macar din cand in cand, lucrurile trebuie sa fie diferite.

Nu, nu este prima oara cand recomand bloguri de carte, am mai facut-o acum nu mult timp si promit s-o mai fac. Legat de CUM ne raportam la carti iarasi am scris. Va recomand ambele articole, nu m-am razgandit, raman inca valabile.

Intrebarea, insa, ramane, si poate ma veti ajuta si voi: ce altceva in afara de recenzii/impresii despre carti ati vrea sa scriu?

Mentionez, insa, faptul ca nu-mi plac topurile, le dispretuiesc, note nu dau cartilor, asa cum nu dau note nici filmelor si cum nu dau note nici spectacolelor de teatru. Nu doar ca urasc ideea de notare, notarea aducand mari deservicii sistemului educational pe de-a-ntregul, ci urasc si ideea de reducere a unei opere, literare, cinematografice ori teatrale, la un numar. Era sa zic o cifra, dar 8.5 ori 10 nu sunt O CIFRA, ci NUMERE formate din 2 cifre.

In final, rugamintea se indreapta catre voi: ce bloguri literare misto imi recomandati si ce articole ati vrea sa cititi aici? Aici in particular, dar si pe un blog literar in general. Serios intreb, chiar exista riscul sa tin cont de sugestiile voastre 🙂

1 Comment

  1. Marina Golea

    Recomand blogul lecturileEmei. Ema scrie rar, dar şi când scrie….
    Ce-aş vrea să citesc…recenzii :))) Ale unor cărţi care nu sunt cap de afiş, dar care au frumuseţea lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 CitestE-MI-L

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: