Sper sa gasesc bere in iad. Pe bune, si eu sper. Desi iadul, in intelesul meu si al unui prieten bun de-al meu, inseamna fix contrariul: sa vezi toate bunatatile, toate lucrurile care ti-au placut in viata, sa traiesti printre ele, dar sa nu ai acces la ele. Sau, ca sa ramanem in domeniul berilor, iadul este sa te afli intr-o incapere plina cu sticle goale de bere. Sa-ti miroasa a bere, sa vezi sticlele, dar sa nu poti bea nici macar o picatura.

Sa revenim un pic cu picioarele pe Pamant. Lasam ce va fi dupa ce vom muri, caci asta se va intampla in mod cert, si sa vedem ce putem face pana atunci. Ori ce am facut pana acum. Sau, mai precis, ce NU am facut.

Si sa ajungem la liceu, respectiv facultate. Care nu au fost, pentru aproape niciunul dintre noi, precum vedem in filme.

Am zis aproape pentru ca in mod sigur mai sunt si exceptii. Oameni care au avut o viata spectaculoasa, un liceu de neuitat, o facultate plina de aventuri.

Foarte putini sunt, insa, cei care au avut o facultate DREPT de neuitat. Dreptul este una dintre facultatile care atrage atat studenti nesarati, lipsiti de umor, lipsiti de chef de viata, cat si profesori … de acelasi calibru. Nu zic sub nicio forma prosti, nici pe departe. Dimpotriva chiar, este o facultate, extrem de mult de invatat, asa ca studentii si profesorii sunt chiar straluciti.

Doar ca, repet, putini sunt cei care se pot lauda cu o facultate de drept de neuitat. Precum, bineinteles, Tucker Max. Pe el il invidiez de 3 ori. Nu o data, nu de doua ori, ci de trei ori:
– Il invidiez pentru viata avuta;
– Il invidiez pentru ca a reusit sa faca din facultatea de drept una de neuitat;
– Il invidiez pentru succesul avut cu aventurile sale.

Nu va asteptati la un talent iesit din comun la scris. Nici pe departe. Doar ca, vedeti voi, este strict stilul de povestire accesibila celor de varsta lui. Daca ai povesti unei persoane de 22 de ani ce nebunii ai facut in facultate, fix asa ai povesti. Nu ai folosi cuvinte pretioase, nu ai folosi cine stie ce descrieri ample.

Nu e roman de Nobel, nici nu-si doreste sa fie. Este, insa, un o carte pentru care il invidiezi pe autorul ei. Nu pentru talent, ci pentru VIATA pe care a trait-o.

Iar daca ma intrebati pe mine, mi-as dori oricand sa fiu prieten cu o astfel de persoana decat cu un scriitor celebru, de Nobel. El este UN OM care STIE sa-si traiasca viata si, spre bucuria noastra, stie si sa si-o povesteasca.

Dupa cartea Sper sa gasesc bere in iad s-a facut si un film, al carui trailer il vedeti mai jos. Voi vedea cat de curand si filmul, sper sa rad la fel de mult precum am ras citind cartea.

Cartea Sper sa gasesc bere in iad, scrisa de Tucker Max, a aparut in romaneste la Editura LEADER HUMAN RESOURCES. Momentan, cartea este indisponibila la majoritatea librariilor online, putand fi gasita totusi, in limba engleza, in urmatoarele locuri: Elefant.ro, Karte.ro, books-express.ro si Okian.

ps: Sper sa gasesc bere in iad, caci mai mult ca sigur acolo voi ajunge. Si, sincer, nu ma voi supara: cei mai interesanti oameni in iad se gasesc.