Viata e frumoasa, DAR merita citita!

Tinerete fara batranete si viata far’ de Farmec

Tinerete fara batranete – iata idealul dintotdeauna al omenirii. Alchimistii au cautat leacul sute de ani pana cand acestia au disparut complet, nu doar fizic, ci si ca ocupatie. In locul alchimistilor antici si medievali avem acum oameni de stiinta moderni, impartiti pe categorii.

Tinerete fara batranete pare un concept absurd, imposibil si ilogic daca ne gandim la ceea ce cautau alchimistii, la ceea ce isi doreau ei sa descopere, insa nu este deloc imposibil daca-l privim la modul figurat.

Tinerete fara batranete nu inseamna ca nu imbatranesti, nu inseamna ca atunci cand vine ziua ta de nastere (a mea vine acusi, in 5 zile) nu ai mai adaugat o borna, ci inseamna ca imbatranirea nu este vizibila. Ori nu este ATAT de vizibila.

Tinerete fara batranete nu inseamna sa traiesti 200 de ani, desi, sincer, n-as refuza oferta daca mi s-ar oferi posibilitatea, ci inseamna sa arati si sa te simti tanar chiar si atunci cand buletinul iti spune, teoretic, altceva. Varsta este doar un numar, asa spun multi, cu Macron in frunte, numar pe care daca esti o persoana publica nu-l poti ascunde.

Tinerete fara batranete inseamna, in tara noastra, Farmec, cu al sau brand-emblema Gerovital Plant, un produs 100% romanesc  cu ingrediente de origine naturala. Asta in lumea reala, caci in lumea basmelor sintagma are o cu totul alta insemnatate. Dar eu plec de la premisa ca traim in lumea reala, nu in lumea basmelor cu Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana.

Tinerete fara batranete inseamna, de fapt, nu sa intineresti in loc sa imbatranesti, ci sa-ti ascunzi semnele imbatranirii.

Tinerete fara batranete nu inseamna sa nu ai defecte, ci inseamna sa-ti ascunzi defectele. Poti ascunde uneori gunoiul sub pres printr-un artificiu simplu. Va dau un exemplu: cica mai demult, candva prin anii 90, multi studenti veneau foarte obositi la cursuri. Multi cu cearcane. O profesoara, tanara si foarte simpatica, ii zice unei studente: “Eu nu iti reprosez ca ai petrecut toata noaptea, nu e treaba mea ce faci tu; eu iti reprosez cum arati acum, la cursul meu”. Partea interesanta (si absurda) este ca acea studenta petrecuse cel mai putin, insa fusese singura care nu dorise (ori nu putuse) sa-si ascunda fizic noaptea petrecuta. O crema anticearcan antirid Microbiom protect (ori un echivalent al ei in acei ani) ar fi rezolvat problema.

Tinerete fara batranete nu inseamna, deci, sa nu petreci, sa nu-ti pierzi noptile, sa nu te distrezi, sa nu te simti bine, ci inseamna sa faci toate astea fara sa se vada. Si nu, nu este ascunderea gunoiului sub pres, cum interpreteaza unii.

Tinerete fara batranete nu inseamna nici sa ignori locul in care te afli. Iarna sistemul nostru imunitar este, per ansamblu, mai sensibil, drept urmare ceea ce trebuie sa facem, nu doar vizavi de piele, este sa intarim sistemul imunitar. Uneori, da, trebuie sa ascundem defecte, unele dintre ele provocate de noi, alteori, insa, trebuie pur si simplu sa prevenim. Imbatranirea nu este brusca, azi esti clar mai batran decat ieri, ci este un proces de lunga durata, pe care il putem incetini.

Tinerete fara batranete inseamna, bineinteles, si cum gandim, cum ne simtim. Dar deseori ne simtim asa cum aratam, fiind valabila si sintagma inversa:  arati asa cum te simti. Daca te simti tanar, vei arata tanar, zambitor, plin de viata. E drept, uneori, oricat de mult ai vrea tu sa pari tanar, pielea te tradeaza.

Tinerete fara batranete inseamna nu doar sa nu-ti mai ascunzi varsta, ci si sa te lauzi cu ea. Daca tu arati senzational si ai 50 de ani, spune-o. Lauda-te cu asta. Nu inseamna ca trebuie sa pozezi in Playboy, precum fac multe vedete de peste ocean, ci inseamna ca trebuie sa te mandresti cu faptul ca arati mai tanara decat esti.

Tinerete fara batranete inseamna toate cele de mai sus. Acum, insa, incercati sa va ganditi cum ar arata o viata far’ de Farmec. Puteti scrie farmec cu f mic, sa va ganditi la o viata lipsita de farmec ca adjectiv, o viata lipsita de tot ce este frumos si placut. Dar, bineinteles, puteti scrie Farmec cu F mare. Incercati, deci, sa va imaginati viata far’ de Farmec, insa nu cum ar arata ea daca brusc nu s-ar mai gasi produsele firmei pe piata, ci cum ar arata tara noastra daca nu ar fi existat niciodata Farmec. Nu intru in detalii, sunt pe un blog de carte, drept urmare trebuie sa va si imaginati chestiile pe care le cititi. Astept, bineinteles, raspunsurile voastre, oricat de lipsite de Farmec (ori de farmec) ar fi ele.

Tinerete fara batranete si viata far' de Farmec 2

Tinerete fara batranete si viata far’ de Farmec este un articol inscris in competitia Super-Blog 2019. Competitia este, de cateva editii incoace, o competitie cu Farmec. Cat este ea de competitie cu farmec este de discutat, insa un lucru este sigur: este o competitie cu Farmec si asa sper sa ramana multi ani de acum inainte. Momentan, editia asta nu am gustat din farmecul vreunui premiu, dar inca am sperante. Poate Farmec sa-mi aduca acel … farmec care-mi lipseste 🙂

1 Comment

  1. Trica Viorica

    Produse de calitate.Le golosesc de la 18 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 CitestE-MI-L

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: