Viata e frumoasa, DAR merita citita!

Cum aflu de carti pe gustul meu? Librarii online noi.

Mie-mi plac site-urile de carti online, indiferent cat de cunoscute ori mai putin cunoscute sunt ele. Sunt site-urile mari, cu unele dintre ele colaborez si ma bucur pentru acest fapt, dar exista si site-uri mai mici, mai noi, de care putini au auzit. Putini spre deloc. Premisa de la care plec este ca la orice librarie online pot gasi carti pe gustul meu. Si orice site, orice librarie online, imi este utila, fie si informativ.

E drept, am o tona de carti care ma asteapta prin casa, care-mi fac cu ochiul sa le citesc, sa le dau o sansa. Mai sunt vreo 6 ARTICOLE despre carti deja citite. Deci din acest punct de vedere nu ma plictisesc. Nu ma pot plange.

Cu toate astea, atunci cand aflu de vreo librarie online noua, fie nou-aparuta, fie una despre care abia acum aflat, intru negresit pe site-ul ei si caut carti pe gustul meu. De exemplu, caut carti politiste, ca din astea citesc cel mai des. Si aflu fie de carti clasice, pe care ar fi trebuit deja sa le stiu (atat de cunoscute incat librariile mari nu le pun in prim-plan), cat si carti noi, subevaluate, pe care eu le voi savura mai mult decat pe cele cunoscute. De exemplu, literatura nordica este printre preferatele mele. Nordica, rece, plina de suspans si de sange.

De ce as cauta carti pe gustul meu pe un site mai mic in dauna unui mai mare? Pai va dau 3 posibile motive:

 1. Pe site-urile mai mici puteti gasi carti epuizate pe site-urile mari. Daca stiu mai putini de acea librarie, e normal ca stocurile sa nu se epuizeze atat de repede.
 2. Pe site-urile mici puteti gasi promotii interesante. Promotii sunt peste tot, trebuie doar sa le vezi in timp util. Uneori, insa, o librarie mica poate avea cartea dorita de mine la un pret mai mic decat o librarie mai mare.
 3. Pot afla de carti pe gustul meu mai usor.  Un site cu mii de carti e mai greu de verificat, de cautat, in timp ce un site unde sunt doar cateva sute s-ar putea sa-ti scoata-n evidenta niste carti pe care altfel le-ai fi ignorat. Pe care intr-o mare de carti nu le-ai fi vazut.

Daca mai aveti alte motive pentru care ar trebui frecventate librariile online mai mici, astept sa mi le spuneti. Ori poate, dimpotriva, poate considerati ca ar trebui sa ne limitam doar la site-urile mari, deja cunoscute. Eu nu va indemn sa faceti asta, dar fiecare gandeste in felul sau.

Bineinteles, carti pe gustul meu gasesc si pe blogurile ori site-urile de profil. Aflu din recenziile lor. Ceea ce va indemn si pe voi sa faceti. Si nu ma refer doar la acest blog, bineinteles.

Acum, pentru ca tot vorbim de carti pe gustul meu, imi recomanda si mie cineva TARE DE TOT cu criminali in serie? Sa curga mult sange, sa nu pot dormi noaptea, sa ma tina in priza si/sau sa nu intuiesc criminalul pana la final de tot. Ceva sugestii pentru sufletul meu negru? 🙂

3 Comments

 1. Ucarib Hyandra

  “Agonie mentala” de Veit Etzold, un thriller care mie mi-a placut.

 2. seitan georgeta

  Da, de la “Agonie mentala” am avut cosmaruri:))))))))))))))))))

  • Emil Calinescu

   Nu am citit agonie mentala, dar acele cosmaruri pe care le-au avut altii pt mine suna bine 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 CitestE-MI-L

Theme by Anders NorenUp ↑