Astazi, vineri 13 noiembrie 2020, este in plina desfasurare Black Friday literar 2020. Eu vreau sa scriu cateva idei, sa ramana scrise si pentru anii urmatori. Nu vreau sa va plictisesc, sa scriu cuvinte inutile.

Intai, pe scurt de tot, de ce ai cumpara carti, deci care ar fi utilitatea acestui Black Friday literar 2020:

  1. Spre deosebire de alte obiecte, in cazul cartilor nu poti spune ca ai luat CHESTII INUTILE. E tot timpul loc de alte cateva carti. Deci nu e chiar grav daca iei mai multe.
  2. Poti face o lista de carti pe parcursul catorva luni, lista pe care s-o golesti la evenimente gen Black Friday literar 2020.
  3. In cazul cartilor, e bine sa iei mai multe deodata ca sa nu platesti transport ori ca sa-l platesti o singura data.

Acum vine o a doua problema, la fel de interesanta ca prima: librarii online (sau offline?) ori site-urile editurilor? Pe scurt de tot: dintre librariile online cunoscute, Elefant, Libris, Cartepedia, Carturesti, Librariile Humanitas si Books Express au reduceri importante. Dintre aceste librarii online, cel mai mult imi place sloganul celor de la Libris – Un Black Friday ca la carte. Nu stiu daca e original, nu stiu daca-i prima data cand il folosesc, insa mi se pare corect si eficient. Altfel, eMag si CEL.RO, desi au Black Friday, nu s-au gandit sa includa printre reduceri si carti, desi daca ma intrebati pe mine, ar fi dat foarte bine pentru imaginea lor au si carti la reducere, chiar daca nu le pun in prim-plan. Ca librarii mici care participa la acest Black Friday literar 2020 mai amintesc Librarul, Libraria Delfin, OKIAN si BiaBooks (cu ale lor carti si produse pentru copii).

UPDATE: Era sa-i uit pe cei de la Librex, care pe langa reducerile pe care le au, unele substantiale, mai ofera si transport gratuit la ORICE comanda!!!

Revenind la carti, reducerile cele mai mari, cu adevarat substantiale, le veti gasi pe site-urile editurilor. E drept, nu toate editurile participa la acest Black Friday literar 2020, dar cele care participa merita mentionate, aplaudate si incurajate. Asadar:

black friday literar 2020 Editura Litera

  • Editura Litera are reduceri substantiale, fiind reduse inclusiv cartile pe care le tintesc eu: ultimul volum din seria Fabian Risk (X feluri de a muri), noul Bird Box (intitulat Malorie) si Pacientul (noul thriller psihologic aparut in seria Buzz Books). Vedeti ca pe langa preturi excelente, cei de la Litera vin si cu cadouri: astazi primiti un set Disney, maine doua carti thriller din aceeasi colectie Buzz Books, iar poimaine duminica primiti 2 carti de dragoste (conform imaginii de mai sus). Daca sunteti fani ai cartilor Litera este o ocazie buna sa va completati colectiile.
  • Editura Nemira este a doua editura ca reduceri de preturi. Dau un singur exemplu de carte: Mobilul de Stephen King (“doar) 25% reducere.
  • Editura RAO are si ea reduceri interesante, cartea care mi-a atras atentia fiind noua carte pentru copii scrisa de Dan Brown intitulata Simfonia Salbatica (52% reducere). Are si alte reduceri interesante pe site.
  • Editura Niculescu are reducere 50% la TOATE cartile. Doar azi.
  • Editura Stylished Books are reduceri de pana la 85% de acest Black Friday literar 2020.
  • Editura Diana cu a lor librarie online au Black Friday literar 2020 extins, valabil in perioada 13-22 noiembrie.

Daca mai stiti alte edituri ori librarii online care participa la acest Black Friday literar 2020 va rog sa-mi semnalati. Eu atat am stiut, atat dau mai departe. Multa bafta la citit 🙂