Sa cumperi carti de Black Friday! Incep cu acest indemn, pe care il voi argumenta pe parcursul acestui articol. Unele argumente vor parea cumva axiomatice, voi parea ca spun banalitati, insa ele trebuie luate per ansamblu. Nu trebuie sa consideri ca UN ARGUMENT ar fi superior altuia. Nu, ele trebuie tratate IN MOD EGAL. Asadar

Poza luata din articolul Black friday literar 2020

Sa cumperi carti de Black Friday pentru ca astfel te vei autodetermina sa citesti!

Nu as fi scris acest argument daca nu mi-ar fi zis vreo 5 prieteni chestia asta in legatura cu filmele. Pur si simplu oamenii platesc nu una, ci chiar 3 platforme de streaming simultan, drept urmare … se simt obligati sa se uite la filme. Sa-si justifice acel abonament.

In mod paradoxal, aceeasi logica poate fi (si chiar este) aplicata cartilor. Cu cat ai mai multe carti, pe care ai dat bani ori le-ai primit (credeti-ma, cartea primita OBLIGA mai mult decat cea cumparata), cu atat vei fi indemnat sa citesti mai mult. Ceva din tine te va indemna sa citesti. Ceva din tine iti va spune cand faci ORICARE alta activitate: mai bine ai citi decat sa faci asta.

sa cumperi carti de Black Friday 2022

Sa cumperi carti de Black Friday pentru ca … NU IEI TEAPA CU ELE!

Nu stiu care este motivul, poate pentru ca publicul care citeste este mai destept si mai informat, poate pentru ca la carti este greu sa tepuiesti, insa stiu sigur ca preturile cartilor nu variaza obscen inainte, in timpul si dupa Black Friday. Altfel spus, reducerile sunt PE BUNE.

Evident, aveam aceeasi tehnica de a reduce O SINGURA CARTE cu 90% pentru a anunta reduceri de PANA LA 90%, tehnica aplicata de toate magazinele online. Insa in afara ei, pretul cartii nu creste cu 2 zile inainte de Black Friday pentru a putea fi redus. Cine urmareste piata de carte stie ca am dreptate.

Deci cei care strang bani pentru a putea cumpara carti de Black Friday fac bine. E drept, unii considera ca strica piata de carte, ca publicul ahtiat dupa reduceri nu este tocmai un public de dorit. Posibil sa fie asa, insa din pacate sau din fericire, NU acesta este subiectul articolului de fata.

sa cumperi carti de Black Friday 2022

Sa cumperi carti de Black Friday pentru ca … nu sunt probleme cu stocurile!

Rar am intalnit sa se epuizeze o carte de Black Friday. Asa cum se intampla, evident, cu tehnologia.

Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te trezesti la 6 dimineata cu gandul ca vrei sa PRINZI ceva de Black Friday.

Te poti trezi lejer la 12, ca mine, sa te duci sa-ti mananci micul dejun, sa iti verifici mailurile si sa iti pui cartile in cos abia pe la 2-3. Asa, in tihna, nicidecum in graba.

In tihna inseamna, evident, sa cauti cartile-n cauza pe toate site-urile de profil si sa cumperi de unde e mai ieftin. Chestie pe care, dupa cum stiti, n-o poti face in cazul telefoanelor ori tabletelor.

zic sa cumperi carti de Black Friday

Sa cumperi carti de Black Friday pentru ca acestea RAMAN!

Am auzit la un moment dat o discutie intre 2 batrani. El ii spunea ei (erau sot si sotie): noi i-am lasat mostenire inclusiv o biblioteca intreaga. El ce mostenire lasa copilului? Contul lui electronic? Cum se mai poate lauda copilul cu inteligenta si cultura parintelui?

Oare cum ar putea fi contrazis?

Daca mai ai argumente pentru care ar trebui sa cumperi carti de Black Friday, astept sa mi le spui in comentarii. Eu iti voi lasa in continuare librariile si editurile cu oferte de Black Friday. Atentie, insa: link-urile vor fi catre HOMEPAGE, pentru ca acele link-uri SA FIE FUNCTIONALE si peste 1 saptamana, 1 luna sau 1 an. Ideea articolului va ramane valabile. Deja stiti ca eu tind sa scriu articole evergreen. Asadar, librarii cu oferte de Black Friday: Carturesti, AnticExLibris, Elefant, Cartepedia, Librex, Libraria Delfin, Librarie.net, BookCity, Books-Express, BookZone, GrupDZC, Librariile Humanitas si Libris. Magazine generaliste cu oferte de BF care au SI CARTI: eMAG  si Cel. Edituri cu oferte de Black Friday: Editura Trei, Editura LITERA, Editura Niculescu, Crime Scene Press, Nemira.

ATENTIE: Daca VREI sa cumperi carti de Black Friday si consideri ca acest articol ori vreun articol de pe acest blog ti-a/u fost util/e, tot ce trebuie sa faci este sa cumperi prin intermediul unui link de mai sus. TOATE link-urile sunt de afiliere: pe tine NU te costa nimic, insa EU voi primi ceva (procentul difera in functie de editura/librarie) din valoarea comenzii. Eu nu ma ascund, nu cersesc. Este o realitate, este una dintre metodele de a monetiza blogul. Una fair din punctul MEU de vedere.