Viata e frumoasa, DAR merita citita!

Catalina Mitu: Eminescu pentru mine

Multe printese si multi printi s-au nascut pe aceasta data, putem aminti cativa dintre ei dar sunt sigura ca majoritatea nici nu au auzit de aceste nume. Dar daca intrebi orice om de pe strada ce se sarbatoreste pe data de 15 ianuarie, 1 om din 5 stie ca il serbam pe Eminescu. Poetul copilariei mele sau poetul Romaniei, a intrat in viata mea inca de cand eram mica. Tatei i-a placut foarte mult sa citeasca, de la el am mostenit aceasta pasiune. Cand eram o copila stiam poezia “Luceafarul” pe de rost toata, azi nu mai stiu decat cateva strofe spre rusinea mea. Tot ce mi-a ramas amintire din aceea perioada sunt pozele alb negru facute de bunicul patern si o filmare veche in care ma aud recitand aceasta poezie.

Am calatorit foarte mult cu trenul atunci cand eram mica, iar Eminescu mi-a fost tovaras de drum. Cu cat cresteam cu cat citeam mai multe carti dar, vechea mea carte cu poezii era mereu pe noptiera. Pe langa “Luceafarul” mai aveam poezii preferate ce ma duceau spre visare. Intotdeauna mi l-am inchipuit saten blond cu ochi frumosi de un albastru ca marea, buzele carnoase parca ii erau sculptate. Dar spre dezamagirea mea era brunet, asta din ce am citit in articolele ramase de la prietenii poetului.

Indiferent cum ar fi aratat, Eminescu ramane poetul copilariei mele, “Luceafarul poeziei romanesti”, cel ce mi-a influentat adolescenta si cel care m-a facut sa visez la acea dragoste sublima. Eminescu pentru mine este sinonim cu dragoste, dorinta, pasiune dar si suferinta. Pentru multi dintre noi Eminescu a fost doar un simplu poet, dar pentru tine ce a fost?

Catalina Mitu – Inimi Parfumate

1 Comment

  1. Emil Calinescu

    Ar trebui sa raspund cu hashtagul #meToo? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 CitestE-MI-L

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: