In primul rand ii multumesc lui Emil pentru oportunitatea de a fi unul dintre precursorii noului sau blog! In al doilea rand tin sa mentionez faptul ca acest articol contine o lista, nu un top, pentru ca nu sunt adepta topurilor si nici nu as putea face unul suficient de obiectiv.

Am ales acest tip de abordare pentru ca Emil isi lanseaza blogul in data de 15 ianuarie dar si pentru faptul ca, dorind sa pot lectura cat mai multe carti in limba engleza, odata cu mutarea in Marea Britanie de anul trecut, cea mai simpla cale de a te obisnui cu lecturarea in alta limba mi se pare aceea de a incepe cu carti de poezie sau cu carti scurte.

Acestea sunt cinci carti pe care eu le-am citit in 2017 si pe care le recomand oricui este interesat de poezie sau nu. Nu am fost niciodata o adepta a poeziei, sau cel putin foarte selectiva cu ceea ce citesc, dar mi-am dat seama ca fiecare scriere are rostul sau si ca, la un moment dat, unele tertipuri se dobandesc.

Prima carte cu care incep aceasta lista se numeste Milk and Honey de Rupi Kaur si se poate gasi si in librariile online din Romania (eMAG), nefiind tradusa, cel putin nu inca. Impartita in patru capitole distincte, ilustrate,  poartă denumiri cu un puternic impact emoţional: The hurting, The loving, The breaking si The healing.

Cea de-a doua carte din aceasta lista poarta denumirea de The Sun and Her Flowers, de asemenea scrisa de Rupi Kaur si disponibila si in Romania. Aceasta a doua carte a autoarei este impartita in cinci capitole distincte si ilustrate de autoare insasi. Este o calatorie fascinanta de vindecare, cadere, crestere, explozie si tanguiala, o adevarata celebrare a iubirii in toate formele sale.

A treia recomandare este cartea ce poarta numele de Uncaged Wallflower si este scrisa de Jennae Cecelia si mi s-a parut extrem de potrivita pentru mine si alti overthinkeri asemenea mie, incapabili, uneori, sa interactioneze cu oamenii din jur sau sa-si exprime sentimentele. Autoarea isi propune ca cititorii sa parcurga paginile si sa-si spuna “Da, pot fi mai bun si voi fi!”

Penultima carte despre care vreau sa va vorbesc se numeste Bright Minds Empty Souls de Jennae Cecelia, de asemenea. Cartea se vrea a fi un prieten tacut pentru romantici fara speranta sau cei care au nevoie de o imbarbatare in nopti tarzii atunci cand gandurile te macina. Este o carte despre cum sa te indragostesti si cum sa te eliberezi din iubirea de tine si de ceilalti.

Ultima carte pe care o mentionez se numeste Soft Thorns scrisa de Bridgett Devoue iar poeziile din aceasta spun povesti despre iubire, dezamagire, speranta, eliberare, opresiune, agresiune sexuala sau viol, sexism si umanitate. Autoarea este de parerea ca momentele cele mai dure, infricosatoare si devastatoare sunt cele care ne ajuta sa devenim mai buni, mai umani si mai puternici.

Inca o data as dori sa-i multumesc lui Emil pentru “gazduire” si tuturor celor care si-au rapit din timp pentru a lectura aceste randuri. Eu sunt Ianolia si ma gasiti pe https://funions.ro cu alte recenzii, provocari literare si pareri, cat si pe https://ianolia.ro cu ganduri, parti din cartile mele, pareri despre UK si altele.