Pentru mine, Revertis a fost prima carte de-a Laurei pe care am citit-o. Nu si ultima, ce-i drept. Totodata, a fost PRIMA carte cu vampiri pe care am citit-o. Nu eram, deci, in tema oricum as fi privit lucrurile. Stiind, insa, ca Ema este o infocata fana de-a Laurei, caci ea mi-a recomandat-o in mai multe ocazii, am zis s-o las pe ea sa ne spuna cum sta treaba cu Revertis. Mie, unul, mi-a placut cartea, dar oare cat de relevanta este opinia unuia care nu a mai citit nimic cu vampiri pana acum? Sa vedem, deci, ce are Ema de spus:

 

”- Prefer sa mor.
– Asta ti s-a intamplat deja.
– Atunci … atunci prefer sa raman moarta, se balbai ea si isi incrucisa bratele la piept.
Barbatul pufni, apoi se ridica si porni spre usa:
– Cum doresti. Sper sa nu te deranjeze faptul ca iau o gustare cat iti tin de urat in ultimele tale clipe.”

 

Am descoperit lumea Laurei Nureldin acum 2 ani, cand am citit prima data Regii timpului, o carte pe care am savurat-o in numai cateva ore si la care m-am amuzat copios. A urmat Regii timpului – Eroare, la fel de amuzanta si relaxanta.  A urmat apoi ”Demonii”, o carte cu totul diferita de primele doua, pur si simplu pentru ca aborda o alta tema. Daca primele doua au fost doua carti luminoase, calde, urmatoarea carte a Laurei, Demonii, reflecta o lume dark (asa cum reiese si din titlu), insa la fel de interesanta.

Am asteptat cu nerabdare Revertis. Cunoscand pasiunea Laurei pentru lumea supranaturala, ma asteptam sa imbine ca intr-un puzzle informatiile pe care deja le avea despre aceasta. Si asa a fost. 🙂

Lauren B. Callis, sau Beatrice de Boisville, este organizator de evenimente. Unul cunoscut si apreciat. Ceea ce nu stiu ceilalti este ca este si vampir. S-a nascut cu mult timp in urma – aproape 400 de ani – s-a indragostit de un vampir, Victor, a incercat sa se sinucida fugind de el, a fost salvata si transformata de alt vampir, Jerome de Villiers si si-a petrecut ultimele sute de ani alaturi de acesta din urma, incercand sa se integreze ca un om normal si refuzand sa se hraneasca omorand oameni.

Lauren este o femeie puternica si independenta, insa singura ei grija este sa nu fie gasita de Victor, de care fuge  … parca dintotdeauna.

De cealalta parte, Victor este un vampir puternic – poate cel mai puternic. La cererea iubitei lui accepta sa se hraneasca doar cu oameni slabi, bolnavi, singuri, carora nu le simte nimeni lipsa. Insa un moment de slabiciune si lipsa a controlului o alunga pe Beatrice de langa el, facand-o pe aceasta sa aleaga moartea iubirii lui. Cand Victor afla ca Beatrice nu e moarta, ba chiar e vampir, face din gasirea si recuperarea acesteia scopul vietii lui.

Insa ”cand esti nemuritor, „niciodata” inseamna foarte mult timp.” Iar vietile lui Beatrice si Victor se intersecteaza atunci cand fiecare se asteapta mai putin.

Cine sunt Aleppa, Alice, Jack, Giulia, Jenny sau Jasmine? Care este rolul lor in povestea lui Beatrice? Puteti afla doar citind cartea.

Mi-a placut Revertis. Stilul lejer in care este este scris, creionarea personajelor, actiunea care nu se intinde mai mult decat trebuie sunt potrivite pentru povestea pe care Laura o creeaza. Si, sa fiu sincera, as recunoaste stilul Laurei dintr-o suta, tocmai datorita pasajelor amuzante, perfecte pentru o lectura faina de weekend.

Pe Ema o puteti gasi (DOAR) pe Facebook. Isi propune de ceva timp sa-si deschida un blog de carte. In poza cover de sus, este cea din stanga. Cea din dreapta este, in cazul in care n-ati recunoscut-o, Laura Nureldin, autoarea cartii. Pe Ema puteti s-o incurajati sa scrie in casuta de comentarii de mai jos. Loc in care astept opinii si despre carte.

Romanul Revertis poate fi cumparat direct de pe site-ul editurii Herg Benet, dar si de la toate librariile online si offline din tara.