Asa cum primul articol, despre Orb in zapada, il scrisesem dupa ce terminasem al doilea volum, cel de fata, la fel (ori asemanator) stau lucrurile si-n acest caz: sunt pe cale sa termin volumum 3, Negura. Deci ceea ce scriu este influentat si de acel al treilea volum.

Intai si intai, ca localizare in timp, ordinea este usor inversata: actiunea din volumul 2 se desfasoara la ani buni dupa cea din primul volum, volumul 3, Negura, situandu-se ca timp INTRE celelalte 2 volume. Deci puteti linistiti sa cititi volumul 3 inaintea volumului 2.

Actiunea, pe scurt, poate fi rezumata astfel: Ari Thor locuieste deja de cativa ani in nordicul oras al Islandei, Siglufjördur. Reimpacat cu sotia sa, Kristin, acum are si un copil cu ea, insa inca se confrunta cu trecutul sau tulbure. Micuta comunitate nu l-a acceptat inca pe deplin.

Linistea localitatii este spulberata atunci cand un politist este gasit impuscat intr-o casa abandonata. Ari Thor este cel care ancheteaza crima, avandu-l ca ajutor pe Thomas, intors din sud special pentru aceasta misiune. Ancheta scoate la iveala lucruri tulburi, ajungand inclusiv la primarul in functie al localitatii. Nu va dezvalui foarte multe, va indemn doar sa descoperiti singuri intreaga poveste.

Ce este de subliniat, foarte important dupa mine, este faptul ca perioada prea mare de timp dintre cele 2 romane naste foarte multe intrebari. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le intelegi, lucruri care vor fi rezolvate, lamurite, in ultima parte, Negura. Din aceasta ultima parte veti afla, de pilda, cum sunt din nou impreuna Ari Thor si sotia lui, Kristin. Asta, bineinteles, daca va intereseaza cu adevarat viata lui personala.

Ca sa imi exprim o parere vizavi de atmosfera, ea ramane la fel de rece, de-a dreptul inghetata, insa nu a reusit sa ma mai impresioneze. Nu a reusit sa ma mai surprinda in niciun fel. Stiam la ce sa ma astept, a fost doar o promisiune respectata, nimic mai mult. Fara ca asta sa insemne ca este o carte slaba.

Orb in noapte este o continuare buna a unei serii altfel excelente. Pe mine nu m-a surprins, dar altfel nu pot sa-i reprosez nimic. Este un thriller excelent, in nota celorlalte ale seriei. O carte care face cinste editurii care a tradus-o, o editura special dedicata acestui gen.

Orb in noapte poate fi comandat de pe site-ul Editurii Crime Scene Press atat separat, cat si la pachet, impreuna cu celelate 2 carti ale seriei. Poate fi, de asemenea, comandat de pe ElefantLibrisCartepedia sau eMAG.

ps: Seria continua, abia astept sa fie traduse la noi si urmatoarele. Momentan, ca intre timp am terminat si Negura, pot spune ca acesta, Orb in noapte este cel mai bun roman al seriei.