Igor Bergler – Prima dată când am intrat în contact cu acest autor, a fost o reclamă bine făcută pe Facebook la Testamentul lui Abraham, ce mă invita să o citesc. Părea o carte plină de mister ce trebuia să îmi dezvăluie secretele ascunse ale unui personaj important din istorie, iar eu trebuia să o am. Va las aici linkul:
Am căutat pe internet cartea, însă prețul era destul de piperat… 44 lei. Am mai așteptat puțin și nu după mult timp, am găsit pe olx un anunț în care cineva vindea la pachet Biblia pierdută și Testamentul lui Abraham”la prețul de 50 lei. Nu am stat pe gânduri și cu acceptul soției, pentru că am rupt din bugetul familiei, mi-am trimis o colegă de muncă în misiunea specială de a-mi extrage de la vânzătorul vecin cu ea, minunatele cărți.
Sincer, arătau impecabil: mari, frumos colorate, aproape că simțeam mirosul tiparului, numai bune de pus in bibliotecă sa te lauzi cu ele. Nu m-am mulțumit doar cu atât, așa că le-am citit…
Cel mai bine se potrivește un proverb românesc pentru a descrie sentimentul avut după ce le-am devorat in aproape două săptămâni (fiecare!) …” la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”. Eu unul m-am dus și mi-am luat nu unul, ci doi saci… Îmi propusesem să le citesc în câteva zile, însă la un moment dat am crezut că citesc informații de pe Wikipedia despre orice avea legătură cu Vlad Țepeș sau Abraham Lincoln. Frumos, nu am ce sa zic, însă dacă excluzi aceste informații… rămâi cu o acțiune simplă ce se poate reduce la câteva fraze și… chiar și asta mi-a amintit de Codul lui Da Vinci de Dan Brown. Am simplificat totul, inspirat de tema fiului meu de la algebră, și am rămas cu o contribuție minimă a scriitorului Igor Bergler.
Interesant e că primele pagini sunt extrem de atractive, iar imaginaţia ta incepe să zboare departe…și cu atât rămâi!
Citiți cărțile, pentru că veți învăța lucruri interesante care s-au petrecut cu aceste personaje istorice. Soția mea, după ce a văzut cât timp mi-a luat să citesc aceste cărți și mi-a ascultat părerea, a hotărât că dau foarte bine in bibliotecă și are multe alte cărți mai interesante de citit… Câștigător eu sau ea?
Articolul Igor Bergler – Dan Brown de Romania a fost scris de Florin Ciprian Ursulescu. Pe el il puteti citi si pe blogul personal ursulescu.blogspot.com.
Foarte fain articolul! După titlu, chiar mă așteptam să citesc un articol în care autorul Igor Bergler este lăudat. Am mai auzit că nu e chiar atât de bun precum îi este strategia de marketing. Deși când au apărut cărțile lui am fost tentată să le iau, ceva m-a reținut. Cred că intuiția bună.
Eu am stat într-o librărie și am citit primele zeci de pagini și concluzia a fost aceeași: Brown de Romania, doar cu mai puțin talent.
Cu muuult mai puțin talent, aș zice.
Daca, din punctul meu de vedere, Igor Bergler este din unele motive peste Dan Brown, ma credeti?