Gemini Vol. 1 este prima carte scrisa de Monica Ramirez pe care am citit-o. Drept urmare, singurele opinii pe care le am despre autoare sunt pe baza acestei carti si partial pe baza activitatii ei din online. E drept, facandu-ma curios, am mai facut niscaiva sapaturi in legatura cu autoarea, informatiile inscrise in interiorul cartii fiind doar un teaser.

Drept urmare, ceea ce anticipasem initial s-a dovedit corect: Gemini Vol. 1, cel mai probabil si restul seriei, este o carte 100% americana. Nu are nimic romanesc in ea, singurul avantaj al faptului ca este romanca fiind traducerea (facuta de ea personal). E drept, in multe momente se simte o usoara tendinta spre romgleza, de exemplu faptul ca “network” a aparut ca atare pe intreaga durata a cartii, nefiind in niciun moment tradusa drept “retea”.

Povestea este extrem de complexa si ne plimba prin mai multe tari arabe. Incepe cu un atentat ce are loc in ambasada americana din Beirut, printre victime numarandu-se si un ministru libanez (Hani Ijaaz) casatorit cu o americanca. El nu moare imediat, ci ulterior, dupa ce initial este luat ostatic (impreuna cu fiica lui, o tanara extrem de atragatoare si de inteligenta, pe nume Jadyn) si eliberat. Faptul ca cei 2 reusesc sa scape ii transforma in tinte pentru teroristi. De fapt, doar Jadyn, caci tatal sau nu reuseste sa supravietuiasca.

Dar situatia este extrem de interesanta prin prisma dorintei de razbunare: cel care coordonase totul, care ii rapise, simtindu-se tradat si umilit, pune o recompensa pe capul ei si jura ca se va razbuna; totodata, si Jadyn doreste sa razbune moartea tatalui ei. In plus, cei care-i vaneaza pe teroristi (si care o salvasera pe Jadyn) isi dau seama ca ea este sansa lor sa-l scoata din barlog pe temutul terorist ce tocmai se infratise cu Isis-ul.

Gemini Vol. 1 de Monica Ramirez

Care-s cu exactitate taberele (cine cu cine se aliase si de ce) si cum se termina totul va las pe voi sa descoperiti. Eu va spun doar ca veti fi plimbati prin mai multe tari ale Orientului Mijlociu. De altfel, autoarea dovedeste o buna cunoastere a situatiei de acolo, o carte de genul acesta necesitand destul cunostinte de geopolitica, politica externa si mai ales geografie exacta a regiunii.

Nu stiu exact cum va continua seria, nu stiu daca frumoasa Jadyn va fi protagonista si-n partile urmatoare, dar stiu sigur ca este un personaj extrem de bine conturat. Frumoasa, desteapta, crescuta cu frustrarea ca nu-si vede prea des tatal, care, insa, ii urmarea indeaproape parcursul, Jadyn se dovedeste a fi o luptatoare ideala. Cinefil convins, in mintea mea deseori imi trecea intrebarea: in cazul unei ecranizari, oare cine ar putea-o interpreta pe Jadyn? Inca n-am gasit raspunsul la intrebare pentru ca, intai si intai, nu stiu daca actrita ar trebui sa fie romanca sau americanca. Nu dau nume, va las si pe voi sa va ganditi (si, eventual, sa lasi in comentarii gandurile voastre).

Gemini Vol. 1 este, per total, o carte de spionaj excelenta. Partea romantica a ei, tipica Hollywood-ului si povestilor de inspiratie americana, putea sa lipseasca, dar nu e chiar deranjanta. Chiar daca fara ea cartea ar fi fost mai logica, mai coerenta si mai realista, cu ea a castigat mai mult suspans. Si, zic eu, sanse mai mari sa fie ecranizata.

Gemini Vol. 1 poate fi cumparata de pe site-ul Editurii Tritonic, dar si de pe Libris.ro, CEL.ro si eMag.ro.