Viata e frumoasa, DAR merita citita!

Blogul de carte si GoodReads m-au ajutat sa citesc mai mult

Astazi blogul de carte, cel pe care sunteti in acest moment, implineste frumoasa varsta de 3 ani. Nu bag placa aia tocita cu “nu stiu cand au trecut anii astia, parca ieri mi l-am deschis”. Nu cred ca pentru asta ati intrat aici.

Blogul de carte, in cazul in care nu stiati, a fost facut cu un unic scop: sa citesc mai mult. Asa am reusit eu sa ma motivez. Citeam putin, citeam haotic, pierdeam o gramada de timp pe Facebook si pe net, nefacand nimic special, nimic productiv.

Daca am reusit? Cu siguranta AM REUSIT!  In primul an, in 2018, am citit 100 de carti, in anul 2 mai putine, daca tin minte vreo 85, iar anul trecut, in 2020, am reajuns la numarul magic 100. De data asta socoteala e certa, caci mi-am bagat si GoodReads, al doilea ajutor pentru a lectura cat mai mult.

Toamna se numara cadavrele Blogul de carte CitestEmil

Abia am terminat aceasta carte. Este continuarea cartii Iarna Crimelor Perfecte

Pentru ca tot sunt la ora detainuirilor si pentru ca pe blog nu am alta ocazie, trebuie sa va mai marturisesc doua lucruri.

Primul este legat de PLACEREA cu care scriu articolele. Poate ati observat, insa de cand mi-am facut acest blog aici scriu cel mai des. Motivul este legat de placere, dar si cel legat de usurinta cu care scriu articolele. Imi vin cuvintele, unele articole parca se scriu singure.

Al doilea este legat de satisfactiile ulterioare. Unii citesc pe baza recomandarilor mele. Altii cumpara carti prin intermediul meu. Chiar daca eu castig doar cativa lei, uneori efectiv 2 lei, nu este nicidecum o satisfactie de 2 lei. Dimpotriva: daca cineva a citit articolul despre cartea X si la final a cumparat-o eu ma simt implinit. Fericit. Simt ca fac ceva bine.

In plus, simt ca si altii vad lucrurile la fel: cele mai misto guest-posturi au fost gazduite tot aici. Cele mai misto au fost, bineinteles, cele din prima zi de existenta a blogului meu, cele din 15 ianuarie 2018. Le gasiti in categoria 15 ianuarie, categorie in care se afla si acest articol. Acel maraton de 24 de articole a inceput cu o excelenta poezie scrisa de Catalina Coman si s-a incheiat, pe data de 16, cu un articol scris de mine (m-am gazduit si pe mine, sunt tolerant chiar si cu propria persoana).

Emil Calinescu Catalina Coman

Autoarea primului articol de pe CitestEmil.RO

Totodata, este blogul cel mai laudat, blogul pe care-l scot la inaintare cel mai des. Chiar si cand ma duc la vreun festival de teatru ori de film, blogul cu care ma mandresc cel mai mult tot CitestEmil.ro este.

Pentru viitor, in special pentru acest an, imi propun un unic lucru: sa scriu articole cat mai variate. Nu doar recenzii/impresii despre o carte anume, ci si articole generale despre carti, despre librarii, despre planuri de lectura. De altfel, de cand a inceput anul am scris un singur articol-recenzie, despre romanul Nemesis de Jo Nesbo, celelate articole fiind: Cum am reusit sa citesc 100 de carti in 2020 (deja linkuit in al treilea paragraf); Ce carti imi propun sa citesc in 2021; Libris te lasa sa alegi firma de curierat si 7 idei de carti cu ChocoTelegrama.

Blogul de carte implineste, asadar, 3 ani de zile. Astept sa-mi spuneti voi ce asteptari aveti, ce vreti sa cititi pe el si ce nu fac bine. Casuta de comentarii va asteapta, iar daca vreti sa scrieti vreun articol, orice legat de carti, va astept cu drag. La multi ani, CitestEmil!

Iar in loc de concluzie scriu din nou titlul: Blogul de carte implineste, asadar, 3 ani de zile. Astept sa-mi spuneti voi ce asteptari aveti, ce vreti sa cititi pe el si ce nu fac bine. Nu stiu daca la voi va functiona, dar la mine a mers.

1 Comment

  1. Mili

    Felicitari pentru aceasta initiativa, era pacat sa nu ai coltul tau literar.
    Sugestii nu am, scrie despre ce iti place, in rest faci totul foarte bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 CitestE-MI-L

Theme by Anders NorenUp ↑