Viata e frumoasa, DAR merita citita!

Baiatul pierdut (volumul 5 din seria Helen Grace) – M. J. Arlidge

Baiatul pierdut este volumul numarul 5 al seriei scrise de M. J. Arlidge, serie care o are in prim plan pe politista Helen Grace. Celelalte volume sunt, in ordine:

Va recomand tuturor sa cititi IN ORDINE cele 4 volume, ca de altfel si articolele scrise de mine, aferente acestora. Caci in acest al V-lea volum, Baiatul pierdut, reies la suprafata multe chestii (urate) din trecutul lui Helen.

Pana sa va vorbesc despre Baiatul pierdut, trebuie sa va spun intr-un paragraf, chiar daca este prea putin, de ce o urasc pe Helen Grace. Sa ne intelegem: imi place cum este construit personajul, doar personajele BINE construite imi provoaca sentimente, pozitive sau negative. Imi place scriitura lui M. J. Arlidge, altfel n-as fi ajuns la volumul 5, abia astept volumul 6. Deci fara sa fie o critica la adresa romanului ori a seriei, eu o dispretuiesc, o urasc din tot sufletul pe Helen Grace. Nu stiu care au fost intentiile autorului, daca el si-a dorit s-o iubim pe Helen, s-o compatimim ori chiar si-a dorit s-o uram din suflet, insa acesta a fost efectul in cazul meu.

Si, pentru ca-mi place sa TRAIESC INTENS lecturile, savurez fiecare lucru rau care i se intampla. Stiu ca e doar o poveste, n-o sa ma vedeti urland prin casa ori plangand din cauza unui personaj, dar un pic acolo tot se misca ceva in sufletul meu.

Pe scurt, indiferent cum sunteti ca oameni, un personaj precum Helen Grace n-o sa va lase indiferenti. Sunt sanse chiar sa treceti prin toate starile. La mine a fost, stiu ca suna dubios, dar asta e adevarul, Ura la prima vedere. Nu intru in detalii, nu trebuie sa-mi argumentez sentimentele, spun doar ca dupa ce veti citi cartile (cele 5 volume), ma veti cunoaste un pic mai bine. Atat pot sa spun IN PUBLIC.

Despre noul caz al lui Helen Grace nu sunt multe de spus: de aceasta data este ucis un practicant de BDSM. Sper ca stiti ce inseamna asta. Jake Elder este victima, adica persoana pe care o frecventase in trecut Helen. Daca nu stiti cine este, mergeti sa cititi primele 4 volume. V-am zis ca e important s-o faceti.

Politia intra in lumea intunecoasa si obscura a practicantilor de BDSM, fara ca cei care fac asta sa stie de legatura lui Helen Grace cu aceasta. Atunci cand apare o a doua victima, Max Payne, lucrurile devin cu atat mai interesante. Si mai clare. Ambele aveau legatura cu Helen (iarasi va trimit la volumele precedente).

Mai adaug, mai condimentez, cu relatia lui Helen cu asistenta ei Charlie, mai adaugati o colega de-a lui Charlie (o concurenta, e foarte importanta si aceasta relatie), mai adaugati-o si pe ziarista Emilia, pe care am vazut-o cu alti ochi luand in considerare evenimentele din cazul Caracal, si aveti tabloul complet.

Fara sa va mai dezvalui nimic, credeti-ma, nu e niciun spoiler in ce am spus, va mai spun un singur lucru: cartea nu are final. Nu este nici macar un caz ca oricare altul si nici nu se termina. SI din acest motiv abia astept urmatorul volum, care deja a aparut in limba engleza (e un mod de a spune, uitati cat de ampla este seria). Eu astept, bineinteles, traducerea lui romaneasca.

Baiatul pierdut este scrisa in acelasi stil precum predecesoarele sale, dar parca suspansul este mai mare. Nu mai este o chestie care sa te socheze, care sa te scarbeasca, dar fiind vorba despre Helen, suspansul este strans legat de sentimentele pe care tu ca cititor le ai fata de ea. In cazul meu, ura profunda. Vedeti exact cum sta treaba 🙂

Baiatul pierdut (volumul 5 din seria Helen Grace) deM. J. Arlidge a aparut la Editura Trei si a fost comandat/a de pe Cartepedia.

4 Comments

 1. Sebi

  O serie excelentă, să vedem cât avem de așteptat până la volumul 6, să aflăm ce se întâmplă mai departe.

  • Emil Calinescu

   Pe cat de mult imi place seria, pe atat de mult o urasc pe Helen.

 2. harabor emilia alexandra

  Un motiv in plus sa-mi bag unghia in gat ca nu am reusit sa citesc nici macar o singura carte din seria asta :(((((((((((((((((((( – dar le am in vedere…………

 3. Emil Calinescu

  Tu poate o vei iubi pe Helen. Eu o urasc din ficati 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 CitestE-MI-L

Theme by Anders NorenUp ↑